Zo hebben we het aangepakt


De stouten schoenen aandoen en de slijterij binnenlopen. Hoe eenvoudig kan het zijn..

Je moet ergens beginnen

Op initiatief van Joffrey Vogelzang en Wouter Middelhof van SV-Glanerbrug is in mei 2021 contact gezocht met Henk-Jan Nijhuis van de gelijknamige lokale slijterij en met bierspecialist Jos Oostendorp van Tweach. Diverse tactische besprekingen en proeverijen volgen en resulteren in een smaakvol recept voor een echt Glanerbrugs bier met karakter.


 

Naar de brouwerij

Samen met brouwer Oscar Moerman van brouwerij Eanske uit Enschede zijn we dit bier gaan brouwen. Een bier gebrouwen met puur natuurlijke ingredi├źnten. Brouwwater, diverse gerstemouten, tarwemout, roggemout, en de toevoeging van bitterhop en aromahop in gebalanceerde hoeveelheden geven dit bier in combinatie met een bijzondere bovengist zijn geheel eigen kleur, smaak en karakter. In 2022 zijn we naar een andere brouwerij gegaan. We zijn uitgekomen in Groenlo bij Brouwerij Brouwersn├Âs waarvan Jos altijd aan het roer heeft gestaan. Hier hebben meer flessen gebrouwen, het zijn er toen 7000 geworden.


Het resultaat?

Een prachtig vol roodblond bier met 5,8% alcohol, fris, fruitig van geur en smaak met tonen van karamel en een licht bittertje in de afdronk. En laten we niet vergeten het gezeefde en gekookte water uit de Glanerbeek dat tijdens het brouwen is toegevoegd. Zo ervaar en proef je bij elke slok van De Glanerbrugger het enige echte eigenzinnige karakter van Glanerbrug.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?